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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoOTA, E. do C.; INOUE, L. A. K. A.; SILVA, T. S. de C. Concentration and time of feeding with 17--methyltestosterone oil diluted and incorporated to the feed for masculinization of Nile tilapia. Acta Scientiarum. Animal Sciences, v. 46, e62366, 2024.

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2.Imagem marcado/desmarcadoINOUE, L. A. K. A.; SILVA, T. S. de C.; LIMA FILHO, O. F. de. Aquaponia. In: PEZARICO, C. R.; RETORE, M. (Ed.). Tecnologias para a agricultura familiar. 3. ed. rev. e atual. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2018. il. color. (Embrapa Agropecuária Oeste. Documentos, 122). p. 157-160

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3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. S. de C.; INOUE, L. A. K. A.; FIETZ, C. R. Influência do clima, fenômenos e mudanças climáticas no manejo da piscicultura. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2016. 28 p. (Embrapa Agropecuária Oeste. Documentos, 136).

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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. S. de C.; OTA, E. do C.; INOUE, L. A. K. A. Manejo alimentar de tilápias de 1 g: efeito da taxa e frequência de alimentação no crescimento e custo da produção em diferentes temperaturas. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2021. 12 p. (Embrapa Agropecuária Oeste. Circular técnica, 52).

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5.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. S. de C.; OTA, E. do C.; INOUE, L. A. K. A. Masculinização ou reversão sexual de tilápias: ajustes nos protocolos. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2023. 9 p. (Embrapa Agropecuária Oeste. Comunicado técnico, 271).

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. S. de C.; ZANON, R. B.; MOURÃO, G. B.; CYRINO, J. E. P. Digestible energy, protein, and energy?protein ratio requirements of Pseudoplatystoma reticulatum. Journal of the World Aquaculture Society, 2020.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCEROZI, B. S.; ZANON, R. B.; SILVA, T. S. de C.; CYRINO, J. E. P. Combination of dietary B-glucan an Bacillus subtilis as a potential synbiotic for pacu Piaractus mesopotamicus (Holmberg, 1887). Journal of Applied Ichthyology, v. 33, n. 3, p. 563-565, June 2017.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMARCHIORI, R.; MARCONDES, V. M.; ZANON, R. B.; SILVA, T. S. de C.; ISHIKAWA, M. M. Efeitos do uso de óleo essencial de erva-cidreira no transporte de juvenis de cachara (Pseudoplatystoma fasciatum). In: JORNADA DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA, 2014, Dourados. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2014. 1 CD-ROM; JIPE 2014.

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9.Imagem marcado/desmarcadoZANON, R. B.; SILVA, T. S. de C.; CEROZI, B. da S.; CYRINO, J. E. P. Effects of graded levels of dietary vitamin E on striped surubin Pseudoplatystoma reticulatum. Aquaculture Research, v. 49, n. 4, p. 1423-1429, 2018.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMORO, G. V.; SILVA, T. S. de C.; ZANON, R. B.; CYRINO, J. E. P. Starch and lipid in diets for dourado Salminus brasiliensis (Cuvier 1816): grouth, nutrient utilization and digestive enzymes. Aquaculture Nutrition, v. 22, n. 4, p. 890-898, 2015.

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11.Imagem marcado/desmarcadoINOUE, L. A. K. A.; BORGHESI, R.; SILVA, T. S. de C.; GUIMARAES, M. Noções para piscicultura familiar: aeração. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2016. 1 Folder.

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12.Imagem marcado/desmarcadoINOUE, L. A. K. A.; BORGHESI, R.; SILVA, T. S. de C.; GUIMARAES, M. Noções para piscicultura familiar: cuidados no transporte de peixes vivos. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2016. 1 folder.

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13.Imagem marcado/desmarcadoBORGHESI, R.; INOUE, L. A. K. A.; SILVA, T. S. de C.; GUIMARAES, M. Noções para piscicultura familiar: espécie, densidade. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2016.

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14.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. S. de C.; BORGHESI, R.; INOUE, L. A. K. A.; GUIMARAES, M. Noções para piscicultura familiar: manejo alimentar. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2016. 1 folder.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. S. de C.; BORGHESI, R.; INOUE, L. A. K. A.; GUIMARAES, M. Noções para piscicultura familiar: qualidade de água. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2016. 1 folder.

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16.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. S. de C.; BORGHESI, R.; INOUE, L. A. K. A. Piscicultura familiar. In: PADOVAN, M. P.; PEZARICO, C. R.; OTSUBO, A. A. (Ed.). Tecnologias para a agricultura familiar. 2. ed. rev. amp. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2015. p. 100-104 (Embrapa Agropecuária Oeste. Documentos, 122).

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17.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, T. S. de C.; BORGHESI, R.; INOUE, L. A. K. A. Piscicultura familiar. In: PEZARICO, C. R.; RETORE, M. (Ed.). Tecnologias para a agricultura familiar. 3. ed. rev. e atual. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2018. il. color. (Embrapa Agropecuária Oeste. Documentos, 122). p. 139-142

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18.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, L. E. L. de; SILVA, T. S. de C.; FRACALOSSI, D. M. Protein to energy ratios and cost, performance, and ammonia excretion in juvenile jundiá (Rhamdia quelen), South American catfish. Scientia Agricola, v.78, Suppl., e20200288, 2021.

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19.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, L. U.; CEROZI, B. da S.; SILVA, T. S. de C.; ZANON, R. B.; CYRINO, J. E. P. Crude glycerim as dietary energy source for Nile Tilapia. Aquaculture, v. 437, p. 230-234, Feb. 2015.

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20.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, D. C. F.; BARBOSA, A. C. N.; INOUE, L. A. K. A.; SILVA, T. S. de C. Influência do óleo essencial de Lippia alba diluído na água de transporte em parâmetros sanguíneos. In: JORNADA DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA, 2016, Dourados. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2016. JIPE 2016.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  25/05/2021
Data da última atualização:  26/05/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  FREITAS, L. E. L. de; SILVA, T. S. de C.; FRACALOSSI, D. M.
Afiliação:  LUIZ EDUARDO LIMA DE FREITAS, CNPASA; TARCILA SOUZA DE CASTRO SILVA, CPAO; DÉBORA MACHADO FRACALOSSI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA.
Título:  Protein to energy ratios and cost, performance, and ammonia excretion in juvenile jundiá (Rhamdia quelen), South American catfish.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, v.78, Suppl., e20200288, 2021.
ISSN:  1678-992X
DOI:  http://doi.org/10.1590/1678-992X-2020-0288
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The determination of nutritional requirements, based on diets administered in practice, considers physiological specificities and sustainability are essential to the development of suitable aquaculture technologies for novel fish species. The growth of jundiá (Rhamdia quelen Quoy and Gaimard) juveniles (31.54 ± 4.92 g) fed five diets comprising increasing levels of digestible protein (DP: 24, 29, 34, 39, and 44 %) and digestible energy (DE: 12.13, 13.39, 13.81, 14.64, and 15.06 MJ kg-1) with DP:DE ratios: 20, 22, 25, 27, and 29 g MJ k-1, respectively, was evaluated. Each diet was fed to three groups of 25 fish for 75 days. Regression analysis showed that the different DP:DE ratios affected both growth and economic performance as well as excretion of total ammonia nitrogen. Fish fed diets with DP:DE ratios between 22 and 27 g MJ k-1 achieved a higher daily weight gain, superior apparent net protein utilization, feed conversion rates, and lower feed costs. For the economically viable and environmentally friendly farming of jundiá juveniles in the initial grow-out stage (30 to 80 g average weight), the best DP:DE ratio was 25 g MJ K-1 DP:DE (34.05 % DP and 13.81 MJ kg-1 DE).
Palavras-Chave:  DP-DE.
Thesagro:  Nitrogênio; Nutrição Animal; Peixe; Rhamdia Quelen.
Thesaurus NAL:  Catfish; Excretion; Nitrogen; Nutritional adequacy.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223438/1/sa-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA1036 - 1UPCAP - DD20212021
CPAO37178 - 1UPCAP - DD
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